kontakt@familiejura.dk    |   +45 42 32 32 39

Arv og testamente

Vi hjælper dig med arv og testamente, og herunder udformning af de rette dokumenter, så du ikke skal være bekymret om, hvem der overtager din arv.

Hvorfor skal du skrive et testamente?

Ved at lave et testamente, sikrer du, at din arv tildeles efter dine ønsker. Laver du derimod ikke et dette juridiske dokument, er det arveloven, der bestemmer, hvem der bliver dine arvinger, samt hvordan værdien fordeles af dødsboet.

Derfor anbefaler vi altid, at man tager stilling til arv og testamente, så du selv har magten over fordelingen, og sikrer dig dine værdier lander rette sted.

Et testamente er et juridisk bindende dokument, hvor gyldigheden er sikret af din signatur. Det er vigtigt at få udformet dokumentet og skrevet under, mens man er sund og rask, samt at det er af egen fri vilje.

Kan jeg lave ændringer i min arv og testamente, efter jeg har underskrevet det?

Du kan som udgangspunkt altid lave ændringer i fordeling af arv og testamente. Det er dit testamente, og derfor har du også råderetten over ændringer, hvis du ombestemmer dig. Gennem vores rådgivning og vejledning gør vi vores for at sikre fremtiden for dit testamente.

Det kan blandt andet være inkludering af et muligt fremtidigt barn eller ændringer i dit parforhold.

Skulle der dog ske betydelige ændringer i dit liv, som der ikke er taget højde for, eller du blot ændrer holdning til fordelingen af arv, kan du enten lave ændringer i dokumenterne eller helt lave et nyt og derfor tilbagekalde det gamle testamente, hvilket gør det ugyldigt.

Hvis du skulle blive syg, komme ud for en alvorlig ulykke eller lignende, kan du forinden have lavet en fremtidsfuldmagt, der beslutter, hvem der skal være din værge eller værger og tage personlige og økonomiske beslutninger for dig.

Ønsker du at vide mere om arv og testamente, kan læse mere om testamente her.

Ofte stillede spørgsmål

Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Hvis du har taget dit testamente med til en notar, kan du bede om en kopi ved retten.

Prisen varierer alt afhængigt af hvor omfattende det er. Dog betaler de fleste 3.995 kr hos Familiejura.

Nej, det behøver du ikke. Du kan sagtens selv udarbejde dit testamente. Dog anbefaler jeg det ikke, da det kan bortfalde, hvis du ikke har forholdt dig til den gældende lovgivning.

Ja og nej, du behøver ikke gå til notaren med det. 
Nej det er en henstillingserklæring. Hvis det taler imod barnets tarv, så placere barnet ved din valgte værge, kan familieretshuset se bort fra ønsket. Vælg derfor gerne flere værger, da man ikke kender værgens fremtid.

Få gratis rådgivning hos Familiejura

Selvfølgelig, er du velkommen til at kontakte os. Vores åbningstider er fra kl. 9 til kl. 15. Vi står klar til at hjælpe dig med glæde.

Personlig rådgivning

Hos Familiejura starter processen altid med en grundig personlig rådgivning. Det aftales om mødet skal afholdes:

  • Fysisk ved os eller hos jer (Evt. køselsgodtgørelse)
  • Online vha. link der fremsendes (med kamera og lyd)
  • Telefonisk

Mødet tager typisk 1-1,5 timer. Vi vil til møde drøfte jeres situation, samt jeres ønsker og bekymringer. Dernæst aftaler vi hvad der skal laves og en fast pris præsenteres.

OBS! Såfremt i godkender, frasiger i jer fortrydelsesretten da jeg påbegynder udarbejdelsen af jeres skræddersyet.

Modtag udkast

Jeg påbegynder umiddelbart efter vores møde, udarbjedelsen af jeres dokumenter.

I vil modtage jeres krypterede dokumenter indenfor senest 7 arbejdsdage, og i skal nu læse dem igennem og besvarer mailen eller ringe med eventuelle rettelser.

Det skal bemærkes at I har fri redigering af jeres dokumenter indtil I er tilfredse, forstår indholdet og skriftligt godkender dokumenterne, der er min garanti for glade kunder, og jeres garanti for at I har fået præcis hvad I ønsker.

Rettelser og Godkendelse

Såfremt der er rettelser, vili jeg sende et nyt udkast. Hos Familiejura går vi op i at i forstår jeres dokumenter, og at I er 100% indforstået med indholdet – derfor kan det indimellem være nødvendigt med en samtale mere og det er naturligvis uden beregning (indenfor al rimelighed naturligvis).

Når dokumenterne er som de skal være, skal I skriftligt meddelse mig at I godkender dokumenterne førend at dokumenterne kan gyldiggøres.

Gyldiggørelse

Afhængig af hvilket dokumenter der er udarbjedet, der være krav om registrering enten ved:

  • Elektronisk Tinglysning (Gælder Ægtepagter og Fremtidsfuldmagter)
  • Uderskrift for notaren (Gælder Testamente, Børnetestamente og Fremtidsfuldmagt)

Såfremt man ikke har efterlevet ovenstående krav, er dokumenterne ikke gyldige – det er derfor VIGTIG at fuldende processen.