kontakt@familiejura.dk    |   +45 42 32 32 39

FAQ

Testamente

I nogle tilfælde ja. Det er ikke altid størrelsen på arven der er vigtig, men mere om dine ønsker bliver opfyldt vha. arveloven. 

Nej en fuldmægtig eller værge kan ikke oprette eller lave ændringer i dit testamente. 

Det koster 300 kroner pr. Indleveret dokument i notargebyr. Du kan betale med kort, når du kommer derned. 
Nej et testamente skal ikke tinglyses
Såfremt du var til notaren med dit testamente, kan du kontakte retten og bede om en kopi. 
 

Alle myndige personer over 18 år kan lave et testamente. 

Det svinger lidt afhængig af hvor opfattende det er eller ikke er. Men de fleste betaler 3.995 kroner for et testamente hos Familiejura. 
 

En kodicil er en tilføjelse/rettelse af et eksisterende testamente. 

Først den dag du dør, vil eksempelvis dine børn få besked fra skifteretten om, at du inden din død, havde tegnet testamente. 
 

Ja, der er ikke krav til at dit testamente skal udarbejdes af en professionel. Omvendt kan du risikere at det bortfalder, såfremt du ikke har forholdt dig til gældende lovgivning. Jeg anbefaler det ikke. 

Dine børn er dine tvangsarvinger. Tvangsarven er 25% som dine børn skal dele. Du kan bede vedkommende om at give arveafkald eller du kan halvere tvangsarven, hvis du er gift eller er samlevende og udarbejder et testamente (visee betingelser) 

Børnetestamente

Nej, børnetestamentet bliver ikke sendt til værger/uønskede værger. 
 

De vil få et offentligt tilskud. Derudover kan du give dem rådighed over en del af barnets arv, såfremt du laver et testamente. 

a og nej, du behøver ikke gå til notaren med det. 

Nej det er en henstillingserklæring. Hvis det taler imod barnets tarv, så placere barnet ved din valgte værge, kan familieretshuset se bort fra ønsket. Vælg derfor gerne flere værger, da man ikke kender værgens fremtid. 

Fremtidsfuldmagt

Ja, men desværre er der mange fuldmagter der bliver afvist, fordi de ikke er udarbejdet korrekt. Man finder først ud af om den virker, når den skal aktiveres og så er det for sent at lave en ny. Derfor er det et dumt sted at spare penge. 

Samejeoverenskomst

Ja og nej. Man behøver ikke tinglyse en samejeoverenskomst, for at den er gyldig MEN – Hvis en samejeoverenskomst ikke tinglyses, vil den ikke have juridisk virkning overfor tredjepart. Det betyder, at hvis en af parterne skylder penge væk, og kreditor ønsker at gøre udlæg i ejendommen, vil kreditor ikke være bundet af samejeoverenskomsten. Det koster 1.850 kroner at tinglyse en samejeoverenskomst.

Ægtepagt

Så vil en ægtepagt med kombinationssæreje typisk være den relevante type

Så vil en ægtepagt med fuldstændig særeje typisk være den relevante type

Generelt

Inden vi påbegynder udarbejdelsen af dine dokumenter, bliver du gjort opmærksom på pris og at du frasiger dig din fortrydelsesret. Da det er skræddersyet dokumenter, kan man ikke fortryde købet, når udarbejdelsen er påbegyndt. Vi retter dine dokumenter til indtil du er tilfreds, det er din sikkerhed for at du ved hvad du får for dine penge. 
 

Der går typisk 3-10 hverdage afhængig af travlhed og hvor kompliceret dine dokumenter er at udarbejde. 

Ja da. Såfremt du bor i rimelig kørsel fra Køge (hele Sjælland) kører jeg gerne ud. Der vil dog være er kørselsgebyr fastsat på forhånd.