kontakt@familiejura.dk    |   +45 42 32 32 39

Er det nødvendigt med en fremtidsfuldmagt?

Jeg får ofte spørgsmålet ”Er det nødvendigt at få lavet en fremtidsfuldmagt?” Til det svarer jeg altid JA. At oprette en fremtidsfuldmagt er en vigtig beslutning, som kan have stor betydning for din fremtidige sikkerhed og tryghed. Her er nogle af de vigtigste grunde til, hvorfor det er nødvendigt at få udarbejdet en fremtidsfuldmagt.

En fremtidsfuldmagt giver mulighed for selvbestemmelse

Det er nødvendigt med en fremtidsfuldmagt, da den giver dig mulighed for selv at bestemme, hvem der skal tage sig af dine personlige og økonomiske forhold, hvis du en dag ikke længere er i stand til det. Uden en fremtidsfuldmagt er det op til myndighederne at udpege en værge, hvilket ikke nødvendigvis betyder, at dine ønsker og præferencer bliver efterlevet.

Uden en fremtidsfuldmagt risikerer du, at det offentlige skal udpege en værge til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du mister evnen til at gøre det selv. Dette kan resultere i, at beslutningerne træffes af en person, du ikke kender eller har tillid til. En fremtidsfuldmagt sikrer, at en person, du selv har valgt, stoler på og en som kender dig godt, får handlekraft til at gøre hvad der er det rigtige for dig.

Få juridisk rådgivning

hos Familiejura. Her sikrer vi, at du får udarbejdet en korrekt og gældende fremtidsfuldmagt.

Skaber klarhed og sikkerhed

En fremtidsfuldmagt skaber klarhed og sikkerhed for både dig, men i særdeleshed også dine pårørende. I en svær tid, er det tit afgørende for de pårørende at der kommer styr på tingene og at det går nogenlunde problemfrit. Det kan du sikre, ved at have taget stilling inden det sker.

Jeg oplever indimellem at der kan opstå konflikter blandt pårørende, når en chokerende begivenhed opstår. Ved at du selv har taget stilling, reducere du risikoen for at dine nærmeste bliver uenige, ved at give klare instrukser om, hvem der har ret til at træffe beslutninger, og hvordan disse beslutninger skal træffes. Dette kan være med til at bevare familiens harmoni i en svær tid.

Få gratis rådgivning hos Familiejura

Selvfølgelig, er du velkommen til at kontakte os. Vores åbningstider er fra kl. 9 til kl. 15. Vi står klar til at hjælpe dig med glæde.

Kontakt os gennem formularen til højre eller på kontakt@familiejura.dk og 
+ 45 42 32 32 39

Send en besked

Personlig rådgivning

Hos Familiejura starter processen altid med en grundig personlig rådgivning. Det aftales om mødet skal afholdes:

  • Fysisk ved os eller hos jer (Evt. køselsgodtgørelse)
  • Online vha. link der fremsendes (med kamera og lyd)
  • Telefonisk

Mødet tager typisk 1-1,5 timer. Vi vil til møde drøfte jeres situation, samt jeres ønsker og bekymringer. Dernæst aftaler vi hvad der skal laves og en fast pris præsenteres.

OBS! Såfremt i godkender, frasiger i jer fortrydelsesretten da jeg påbegynder udarbejdelsen af jeres skræddersyet.

Modtag udkast

Jeg påbegynder umiddelbart efter vores møde, udarbjedelsen af jeres dokumenter.

I vil modtage jeres krypterede dokumenter indenfor senest 7 arbejdsdage, og i skal nu læse dem igennem og besvarer mailen eller ringe med eventuelle rettelser.

Det skal bemærkes at I har fri redigering af jeres dokumenter indtil I er tilfredse, forstår indholdet og skriftligt godkender dokumenterne, der er min garanti for glade kunder, og jeres garanti for at I har fået præcis hvad I ønsker.

Rettelser og Godkendelse

Såfremt der er rettelser, vili jeg sende et nyt udkast. Hos Familiejura går vi op i at i forstår jeres dokumenter, og at I er 100% indforstået med indholdet – derfor kan det indimellem være nødvendigt med en samtale mere og det er naturligvis uden beregning (indenfor al rimelighed naturligvis).

Når dokumenterne er som de skal være, skal I skriftligt meddelse mig at I godkender dokumenterne førend at dokumenterne kan gyldiggøres.

Gyldiggørelse

Afhængig af hvilket dokumenter der er udarbjedet, der være krav om registrering enten ved:

  • Elektronisk Tinglysning (Gælder Ægtepagter og Fremtidsfuldmagter)
  • Uderskrift for notaren (Gælder Testamente, Børnetestamente og Fremtidsfuldmagt)

Såfremt man ikke har efterlevet ovenstående krav, er dokumenterne ikke gyldige – det er derfor VIGTIG at fuldende processen.